MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Buraki znane są ze swoich właściwości hipotensyjnych, czyli...
fot. bialasiewicz/123RF

Dlaczego warto jeść barszcz czerwony i buraki? Wspierają układ krążenia, łagodzą objawy niestrawności oraz obniżają ciśnienie tętnicze krwi

Obniżają ciśnienie tętnicze krwi

Buraki znane są ze swoich właściwości hipotensyjnych, czyli łagodnie obniżających ciśnienie tętnicze krwi. Zawdzięczają to znacznej zawartości potasu, który reguluje gospodarkę wodno-elektrolitową, obniża ciśnienie krwi, a także zmniejsza obrzęki oraz wspiera walkę z cellulitem wodnym. Te właściwości wykazuje nie tylko surowy burak, ale również sok, zakwas i barszcz czerwony.

Zobacz również

Znowu nie udało im się wygrać meczu. Awans już na pewno poza zasięgiem

Znowu nie udało im się wygrać meczu. Awans już na pewno poza zasięgiem

Noc Muzeów w Koszalinie. Atrakcje w Ekonomie, wąskotorówce i nie tylko [ZDJĘCIA]

Noc Muzeów w Koszalinie. Atrakcje w Ekonomie, wąskotorówce i nie tylko [ZDJĘCIA]

Polecamy

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

Bliźnięta nie znoszą nudy i są inteligentne. Zobacz, jakie są zodiakalne Bliźniaki

Bliźnięta nie znoszą nudy i są inteligentne. Zobacz, jakie są zodiakalne Bliźniaki