MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 19
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Svickova na smetane – wołowina ze śmietaną

Svickowa, czyli polędwica wołowa, to klasyka czeskiej kuchni. Mięso najpierw naciera się przyprawami i smaży, a potem dusi z warzywami (selerem, cebulą, marchewką, pietruszką). Sok z warzyw z hojnym dodatkiem śmietany tworzy sos.

Svickowa podawana jest z knedlikami, cytryną, żurawiną i odrobiną bitej śmietany.

Czego spróbować na wakacjach w Czechach? 17 najpyszniejszych dań, słodkości, piw i innych trunków, które uprzyjemnią wam wypoczynek

Zobacz również

Siedem hal pełnych super aut! Takie rzeczy tylko w Kielcach. Wiadomości

Siedem hal pełnych super aut! Takie rzeczy tylko w Kielcach. Wiadomości

Srebrne medale dla Ksawerego Masiuka i sztafety mieszanej 4x100 m st. dowolnym

Srebrne medale dla Ksawerego Masiuka i sztafety mieszanej 4x100 m st. dowolnym

Polecamy

Budowa i remonty akademików pewne? Minister nauki ogłasza zmiany

Budowa i remonty akademików pewne? Minister nauki ogłasza zmiany

Ta herbatka zwalcza bakterie i pasożyty. Oczyszcza cerę i pomaga w zaparciach

Ta herbatka zwalcza bakterie i pasożyty. Oczyszcza cerę i pomaga w zaparciach

Nalewka lawendowa na stres i problemy z zasypianiem. Wypróbuj prosty przepis

Nalewka lawendowa na stres i problemy z zasypianiem. Wypróbuj prosty przepis